Vyznajte lásku sladkým, vlastnoručne upečeným pozdravom! Na Deň matiek k nim stačí už len povedať: „Ďakujem, mami“.
1 balenie lístkového cesta (chladeného alebo mrazeného)
jahody (alebo maliny)
vajíčko (na potretie)
kryštálový cukor
šľahačka (na servírovanie podľa chuti)
Použite tiež: malá obálka alebo papier a nožnice (čím menšia obálka, tým viac koláčikov) nôž alebo radielko na vyrezávanie cesta formička v tvare srdca papier na pečenie Cesto rozložíme na dosku
Obálku opatrne rozlepíme a roztvoríme. Môžeme aj z papiera vystrihnúť kosoštvorec takej veľkosti, akej budeme chcieť obálky.
Obálku alebo kosoštvorec priložíme na cesto a orežeme podľa formy. Zo zvyškov cesta vyrežeme formičkou srdiečka. Dáme na plech, vyložený papierom na pečenie.
Vyrezané pláty naplníme ovocím. Ovocie predtým podusíme s cukrom v panvici. Spojíme dva bočné protiľahlé okraje, potom spodný tak, aby časť čerešňovej plnky vyčnievala. Nedávame veľa plnky, aby nevytiekla. Spoje opatrne stlačíme, potrieme vajíčkom a na ne položíme srdiečko.
Obálku jemne potrieme rozšľahaným vajcom, radielkom alebo ostrým nožom spravíme plytké zárezy po okrajoch pre efekt.
Posypeme kryštálovým cukrom a pečieme na 190 °C asi 15 minút.
Podávame vychladené s dobre vyšľahanou šľahačkou.
Viac informácií
Viac informácií
© 2019 TESCO STORES SR, a.s.