Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Použite tiež: malá obálka alebo papier a nožnice (čím menšia obálka, tým viac koláčikov) nôž alebo radielko na vyrezávanie cesta formička v tvare srdca papier na pečenie Cesto rozložíme na dosku
Obálku opatrne rozlepíme a roztvoríme. Môžeme aj z papiera vystrihnúť kosoštvorec takej veľkosti, akej budeme chcieť obálky.
Obálku alebo kosoštvorec priložíme na cesto a orežeme podľa formy. Zo zvyškov cesta vyrežeme formičkou srdiečka. Dáme na plech, vyložený papierom na pečenie.
Vyrezané pláty naplníme ovocím. Ovocie predtým podusíme s cukrom v panvici. Spojíme dva bočné protiľahlé okraje, potom spodný tak, aby časť čerešňovej plnky vyčnievala. Nedávame veľa plnky, aby nevytiekla. Spoje opatrne stlačíme, potrieme vajíčkom a na ne položíme srdiečko.
Obálku jemne potrieme rozšľahaným vajcom, radielkom alebo ostrým nožom spravíme plytké zárezy po okrajoch pre efekt.
Posypeme kryštálovým cukrom a pečieme na 190 °C asi 15 minút.
Podávame vychladené s dobre vyšľahanou šľahačkou.