Recepty Kyslá polievka z pečených zemiakov s kôprom

Suroviny

400 g zemiakov
1 ČL soli
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 ks bobkového listu
čierne korenie (podľa chuti)
2 lyžice masla
2 dl smotany 30%
1 PL hnedého cukru
1 vajce (uvarené natvrdo)
1 hrsť kôpru (čerstvého)
1 PL jablčného octu
kyslá smotana

Popis

Zemiaky umyjeme, necháme šupku a nakrájame ich na menšie kocky. 200 g zemiakov dáme piecť do rúry na 200 °C na približne 15 minút spolu s cesnakom a pokvapkané olivovým olejom. Zvyšných 200 g dáme v šupke variť do hrnca. Osolíme, pridáme celú cibuľu. Do sitka na korenie vložíme bobkový list a celé čierne korenie. Privedieme k varu a varíme pod pokrievkou približne 15 minút. Na tanier si odoberieme menšiu hrsť zemiakov. Upečené zemiaky vysypeme do polievky spolu s pečeným cesnakom. Do polievky pridáme maslo a smotanu na zjemnenie. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém, vrátime späť na sporák a privedieme k varu. Vložíme do nej späť odobraté zemiaky a pridáme vajíčko, ktoré pokrájame. Dochutíme soľou, octom a trochou cukru. Podľa chuti tak, aby bol výsledok sladkokyslý.  Na záver pridáme nakrájaný čerstvý kôpor. Necháme pár minút odpočinúť, aby sa chute prepojili a servírujeme.

Servírovanie

Polievku servírujeme v miske, posypanú čerstvým kôprom a s kopčekom kyslej smotany.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4