Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Vo veľkom hrnci rozohrejeme olivový olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, očistenú mrkvu a nakrájaný zeler a za častého miešania varíme asi 8 minút. Znížime teplotu a pridáme pretlačený cesnak a zázvor. Za stáleho miešania restujeme 1 minútu. Vmiešame mletý koriander, mletú papriku, rascu, škoricu, kurkumu, soľ a korenie a za stáleho miešania restujeme 30 sekúnd.
Pridáme vývar, scedený a opláchnutý cícer, prepláchnutý žltý hrach a prepláchnutú šošovicu. Zvýšime teplotu na maximum a privedieme do varu. Potom teplotu znížime na stredný stupeň, prikryjeme pokrievkou (necháme ju mierne poodkrytú, aby para mohla unikať von) a varíme, kým šošovica nezmäkne (asi 20 minút).
Následne vmiešame paradajky. Varíme ešte 10 minút s pokrievkou a občas premiešame.
Odstavíme z ohňa a pridáme čerstvý koriander a petržlenovú vňať. Podávame.
Tip: Pre extra krémovosť pridajte 5 minút pred dovarením polievky 100 ml mandľovej smotany.