Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Bezmäsité guľky pripravíme podľa návodu na obale – na panvici alebo priamo na grile. Odložíme ich bokom.
Brokolicu umyjeme a nakrájame na ružičky. Hráškové struky umyjeme a očistíme. Brokolicu aj hráškové struky vložíme do vriacej vody na 5 minút a ihneď dáme zachladiť do studenej vody, aby si zelenina zachovala peknú zelenú farbu. Odložíme bokom.
Pripravíme si šalát. V hrnci privedieme vodu do varu. Reďkovky očistíme a nakrájame na štvrtky. Dáme do nádoby na dusenie, vložíme do hrnca a dusíme pod pokrievkou aspoň 12 minút domäkka. Necháme mierne vychladnúť. Polovicu kimchi spolu s rastlinným olejom rozmixujeme v mixéri dohladka. Pridáme do misky k reďkovkám. Pridáme aj kimchi vcelku, sezamové semiačka, sezamový olej, soľ, nakrájanú čili papričku a poriadne premiešame. Odložíme bokom. Môžeme ozdobiť hlávkovým šalátom.
Medzitým si pripravíme omáčku. V malom hrnci zmiešame sójovú omáčku, agávový sirup, ryžový ocot, čili pastu, nastrúhaný zázvor, pretlačený cesnak, sezamový olej a 60 ml vody. Omáčku privedieme do varu a varíme 5 minút, kým nezhustne a nezredukuje sa asi o ¼. Zmiešame ju s hotovými grilovanými guľkami.
Ryžu rozdelíme do misiek, pridáme brokolicu, hráškové struky, guľky s omáčkou, posypeme sezamovými semiačkami a ozdobíme nakrájanou čili papričkou a jarnou cibuľkou. Podávame so štipľavým šalátom.