Recepty Karfiolové fašírky z 5 surovín

Suroviny

1 karfiol (stredne veľký)
1 cibuľa (malá)
50 g parmezánu
60 g strúhanky
1 vajce (veľké)
soľ

Postup

1

Rúru vyhrejeme na 175 °C.

2

Karfiol umyjeme, rozoberieme na ružičky a varíme v osolenej vode 5 – 10 minút (podľa veľkosti ružíc).

3

Karfiol zlejeme, dáme do mixéra a rozmixujeme na „ryžu“. Nemixujeme zbytočne dlho, inak pustí príliš veľa vody.

4

Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, nastrúhaný syr a strúhanku, trochu soli a vajce.

5

Zo zmesi tvarujeme malé kúsky, kladieme ich na plech a pečieme z každej strany 15 – 20 minút dozlatista.

6

Tip: Karfiolové paličky sú vhodné ako hlavné jedlo, alebo ako príloha či snack na výlet.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4