Karamelizované orechy

Suroviny

200 g vlašských orechov (podľa chuti mandle, kešu, pekanové)
4 lyžice hnedého cukru
1 ČL perníkového korenia (možno vynechať)
100 g masla

Popis

Na panvici skaramelizujeme cukor, ale dáme pozor, aby nezačal tmavnúť, lebo by mohol prihorieť a zhorknúť. Keď bude mať zlatistú farbu, pridáme orechy, odstavíme z ohňa, dobre premiešame a hneď pridáme aj maslo, ktoré sa roztopí a sladké orechy oddelí od panvice. Zmes presypeme na papier na pečenie a necháme ju vychladnúť. Potom posypeme perníkovým korením (tento krok možno vynechať) a nožom rozkrájame na malé kúsky. Takéto orechy sú skvelé nielen na večerné chrumkanie, ale aj ako ozdoba na rôzne dezerty, koláče či palacinky.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4