Recepty Hubový perkelt so pšenom

Suroviny

250 g pšena
300 g šampiňónov (podľa chuti - šampiňóny, hliva, kuriatka, dubáky...)
1 lyžica masla (mäkkého, alebo olivového oleja)
1 červená cibuľa
5 sušených paradajok
1 hrnček konzervy kukurice
2 strúčiky cesnaku
tymian (čerstvý)
250 ml smotany 30% (alebo rastlinnej napr. mandľovej či kokosovej)
soľ
mleté čierne korenie

Popis

Hubový perkelt so pšenom Na masle na panvici opečieme na malé kocky nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme huby, ktoré sme si nakrájali podľa veľkosti – na polovicu alebo na väčšie kúsky. Orestujeme z každej strany, posolíme, pokoreníme, pridáme najemno nakrájané sušené paradajky, kukuricu, vetvičku tymianu a podlejeme smotanou. Prikryté dusíme 15 minút. Netreba zahusťovať. Podávame so pšenom, ktoré si uvaríme rovnako ako ryžu, ale pred varením ho musíme 2x opláchnuť v horúcej vode, aby sme ho zbavili horkej chuti. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept