Recepty Hubová štrúdľa s parmezánom

Suroviny

300 g šampiňónov (alebo húb podľa chuti a sezóny napr. hliva, dubák, kuriatka)
100 g slaniny (prerastenej)
1 červená cibuľa
soľ
čierne korenie
2 vajcia
tymian (čerstvý)
pažítka (čerstvá)
1 balenie lístkového cesta
150 g parmezánu
sezam (na posypanie)

Popis

Hubová štrúdľa s parmezánomNajemno nakrájanú slaninu orestujeme na panvici, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a huby pokrájané na tenké pásiky. Osolíme, okoreníme, pridáme tymian a 5 minút podusíme. Pridáme 1 vajce a najemno nasekanú pažítku. Cesto vyvaľkáme natenko na pomúčenej doske. Na jeho povrch uložíme pripravenú plnku, posypeme nastrúhaným parmezánom a zvinieme do rolky. Konce zahneme, aby plnka nevytiekla, potrieme vajcom a posypeme sezamom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 – 190 °C a pečieme asi 30 minút. Vychladnuté krájame na plátky a podávame ako ľahšiu večeru či olovrant.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4