Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Panenku v celku osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na olivovom oleji z každej strany asi 3 minúty. Zabalíme ju do alobalu a necháme dôjsť v rúre pri teplote 150 °C asi 15 – 20 minút.
Na výpeku restujeme na kocky nakrájanú cibuľu a cesnak dosklovita. Pridáme najemno nakrájanú alebo nastrúhanú zeleninu – mrkvu, petržlen aj zeler – a zalejeme vodou. Pridáme koreniny a varíme domäkka asi 30 minút. Vymixujeme s horčicou a bielym jogurtom, dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.
Na prípravu knedličky nakrájame rožky na malé kocky, namočíme do mlieka, pridáme vajcia, vňať, soľ, korenie a zahustíme múkou. Z tejto hmoty tvoríme guľky, ktoré varíme v pare asi 10 minút. Tento recept môžeme použiť aj na prípravu rýchlych knedlíčkov pripravených v maslom vymastených šálkach v mikrovlnnej rúre, kde budú hotové za 2 – 3 minúty.