Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Filety lososa dôkladne očistíme a nakrájame na väčšie kúsky, ktoré sa nám budú ľahko napichovať na špajdle.
V miske zmiešame olej, citrónovú šťavu, bazalku a morskú soľ. Podľa chuti ešte dochutíme. Do pripravenej marinády uložíme kúsky lososa a necháme ich asi 30 minút odležať.
Pripravíme si zeleninu, paradajky opláchneme a osušíme. Papriku očistíme, cibuľu ošúpeme a všetko nakrájame na kocky. Na špajdle napichujeme striedavo kúsky lososa a zeleniny.
Špízy utrieme od prebytočnej marinády. Dáme ich na gril a grilujeme asi 3 minúty z každej strany. Počas grilovania špízy potierame marinádou.