Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Ryba: Rybu dobre umyjeme, môžeme odstrániť plutvy a osušíme ju. Citrón dobre umyjeme, nakrájame na kolieska. Koreniny a soľ zmiešame a zmesou posypeme rybu zvnútra aj zvonka.
Maslo rozdrobíme na vločky a vložíme do ryby aj na rybu.
Kolieska citróna vložíme do ryby aj na ňu.
Grilujeme z oboch strán asi 10 minút.
Zemiaky: Rúru vyhrejeme na 200 °C. Zemiaky dobre umyjeme a nakrájame na kolieska. V mise zmiešame olivový olej, citrónovú šťavu, rozmarín, soľ a korenie.
Pridáme zemiaky a poriadne ich v zmesi obalíme. Zemiaky rozložíme na pekáč a pečieme asi 15 – 20 minút. Po upečení ich premiešame s maslom a nastrúhanou citrónovou kôrou. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.