Recepty Gerbaud torta

Suroviny

100 g čokolády na varenie (alebo horkej)
50 g masla
120 g vlašských orechov
200 g marhuľového džemu (kvalitného)
120 g práškového cukru
1 vajce
50 g krupicového cukru
200 g kačacieho tuku (rozpusteného na pečenie)
1 štipka soli
20 g droždia
350 g hladkej múky
100 ml mlieka

Popis

Z droždia, lyžičky cukru, lyžice múky a trošky mlieka vymiešame kvások, ktorý necháme podkysnúť. Do kvásku pridáme zvyšnú múku, cukor, soľ, vajce a mlieko a všetko spolu zmiešame a zapracujeme tak, aby nám vzniklo nelepivé cesto. Hneď z neho vyvaľkáme tri pláty veľké približne 25 × 35 cm. Na plech s papierom na pečenie položíme jeden plát. Potrieme ho polovicou marhuľového lekváru a posypeme polovicou nastrúhaných orechov a cukru. Navrch položíme druhý plát a postup opakujeme. Následne všetko prikryjeme tretím dielom cesta. Rez poprepichujeme vidličkou a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C cca 45 minút. Vychladnutý múčnik polejeme čokoládovou polevou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4