Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Príprava gazpacha je časovo náročnejšia.
Lístky čerstvej bazalky polejeme olivovým olejom. Nakrájame paradajky, uhorku a papriku. Následne všetko spolu premiešame, pridáme cesnak, citrón a morskú soľ. Túto ochutenú zeleninovú zmes necháme odstáť do rána v chladničke, aby sa dobre odležala a prepojili sa v nej všetky chute.
Na druhý deň pridáme k zmesi, ktorá cez noc pustila šťavu, nakrájané avokáda, dochutíme ju mletým čiernym korením prípadne aj nakrájanou čili papričkou. Všetko spolu rozmixujeme na hladkú polievku. Gazpacho sa podáva studené s opečenými krutónmi alebo s tmavým pečivom.