Recepty Gaštanové profiteroles

Suroviny

30 g masla
125 ml vody
75 g hladkej múky
2 vajcia
1 štipka soli
250 ml mlieka
250 g gaštanového pyré
2 vajcia (len žĺtky)
40 g krupicového cukru
20 g zemiakového škrobu
100 ml šlahačky

Popis

V hrnčeku privedieme do varu vodu s maslom a so štipkou soli. Vsypeme múku a premiešavame, kým nevznikne hrudka cesta. Presunieme do misky a necháme trocha vychladnúť. Potom po jednom zašľaháme vajcia.

Cesto dáme do cukrárskeho vrecka, striekame na plech v 2 cm rozostupoch kopčeky veľkosti orecha. Plech vložíme do rúry rozohriatej na 200 °C. Pečieme na strednej priečke asi 30 minút na 160 °C.

Premiešame trocha mlieka so žĺtkami, s cukrom a so škrobom. Ostatné mlieko privedieme do varu a primiešame žĺtkovú zmes. Prevaríme a necháme vychladiť, primiešame gaštanové pyré.

Gaštanové profiteroles Vmiešame vyšľahanú smotanu a pomocou cukrárskeho vrecka plníme vychladnuté profiterolky.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept