Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Na stredne silnom plameni zohrejeme na veľkej panvici 2 polievkové lyžice oleja.
Pridáme huby a cca 10 minút ich opekáme za občasného miešania, kým nie sú mäkké a zlatisté.
Dochutíme soľou a korením.
Huby premiestnime do misky, odložíme ich bokom a necháme odstáť.
Na miernom plameni rozpustíme na rovnakej panvici lyžicu masla s lyžicou oleja.
Steak osolíme a okoreníme.
Steak spolu s cesnakom a rozmarínom dáme na panvicu. Opekáme asi 3 minúty z každej strany, ak ho chceme mať stredne prepečený.
Potom steak preložíme na dosku na krájanie a necháme ho odpočívať, zatiaľ čo si pripravíme omáčku.
Cesnak a rozmarín vyberieme z panvice. Do výpeku pridáme víno a povaríme ho asi 5 minút, až kým sa nezredukuje na ¾ hrnčeka, občas ho trošku premiešame.
Prilejeme vývar a opäť privedieme do varu.
Varíme, kým sa tekutina nezredukuje na 1/2 hrnčeka.
Odložíme zo sporáka, do omáčky pridáme 3 lyžice masla. Primiešame huby, dochutíme soľou a korením.
Na tanier najskôr naložíme huby, na ne položíme tenké plátky steaku a všetko ešte prelejeme omáčkou.
Flank steak odporúčame podávať s vínom Tesco Finest Argentinian Malbec Rose alebo Tesco Finest Montagne St Emilion.