Recepty Flank steak s omáčkou z červeného vína a hubami

Suroviny

panenský olivový olej
300 g šampiňónov (nakrájaných na veľké kúsky)
soľ
mleté čierne korenie (čerstvo pomleté)
4 PL masla
hovädzí steak
3 strúčiky cesnaku
1 vetvička rozmarínu
1 hrnček červeného vína (suchého)
½ hrnčeka kuracieho vývaru

Postup

1

Na stredne silnom plameni zohrejeme na veľkej panvici 2 polievkové lyžice oleja.

2

Pridáme huby a cca 10 minút ich opekáme za občasného miešania, kým nie sú mäkké a zlatisté.

3

Dochutíme soľou a korením.

4

Huby premiestnime do misky, odložíme ich bokom a necháme odstáť.

5

Na miernom plameni rozpustíme na rovnakej panvici lyžicu masla s lyžicou oleja.

6

Steak osolíme a okoreníme.

7

Steak spolu s cesnakom a rozmarínom dáme na panvicu. Opekáme asi 3 minúty z každej strany, ak ho chceme mať stredne prepečený.

8

Potom steak preložíme na dosku na krájanie a necháme ho odpočívať, zatiaľ čo si pripravíme omáčku.

9

Cesnak a rozmarín vyberieme z panvice. Do výpeku pridáme víno a povaríme ho asi 5 minút, až kým sa nezredukuje na ¾ hrnčeka, občas ho trošku premiešame.

10

Prilejeme vývar a opäť privedieme do varu.

11

Varíme, kým sa tekutina nezredukuje na 1/2 hrnčeka.

12

Odložíme zo sporáka, do omáčky pridáme 3 lyžice masla. Primiešame huby, dochutíme soľou a korením.

13

Na tanier najskôr naložíme huby, na ne položíme tenké plátky steaku a všetko ešte prelejeme omáčkou.

Flank steak odporúčame podávať s vínom Tesco Finest Argentinian Malbec Rose alebo Tesco Finest Montagne St Emilion.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept