Recepty Fazuľkový snack

Suroviny

250 g zelenej fazule
3 plátky slaniny (prerastenej)
2 ČL trstinového cukru
soľ (lupienková)

Popis

Fazuľky dáme do vriacej vody a varíme ich asi 3 – 5 minút. Scedíme ich a okamžite schladíme v studenej vode, aby nestratili prirodzene zelenú farbu.

Na panvici opečieme plátky slaniny tak, že ju posypeme trstinovým cukrom a z vrchu pritlačíme ďalšou panvicou alebo hrncom, aby sa nepokrútila. Keď je slanina vypečená, nakrájame ju na menšie kúsky.

Uvarenú fazuľku posypeme opečenou slaninou a lupienkovou soľou.

Malý tip: Lupienková soľ je jemnejšia ako bežná soľ. Ak ju však nemáte, môžete použiť obyčajnú.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4