Domáca čokoládová nátierka

Suroviny

300 g vlašských orechov (alebo lieskovce, mandle)
½ hrnčeka kakaa
1 hrnček trstinového cukru (alebo kokosového cukru)
1 vanilkový struk
2 PL kokosového oleja (alebo kakaového masla, alebo prepusteného masla ghee)
10 lyžičiek vody (alebo rastlinného mlieka)
soľ

Popis

Domáca čokoládová nátierkaOrechy dáme piecť na 180 °C asi 10 minút. Posledné minúty treba dávať pozor, aby príliš nestmavli! Necháme ich vychladnúť a ošúpeme ich. V mixéri poriadne rozmixujeme orechy spolu s kakaom, cukrom, maslom, zrniečkami vanilky, štipkou soli a teplou vodou. Ak nemáte kakaové maslo, použite kokosové alebo prepustené maslo. Čokoládovú nátierku uzatvárame do sklenených pohárikov, ale dlho ju skladovať určite nebudete. 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4