Recepty Cviklový hummus

Suroviny

3 hrnčeky konzervy cícer (vareného, postačí cícer z konzervy)
250 g cvikly
2 strúčiky cesnaku
90 ml tahini pasty (sezamovej)
ČL soli
1 ČL rasce
180 ml vody (z konzervovaného cícera)
4 ČL citróna (len šťava)
petržlenová vňať (čerstvú, na ozdobu)
čierny sezam
sezam
panenský olivový olej

Popis

Postup

Každú cviklu zabalíme osobitne do alobalu, vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C a necháme piecť vo vlastnej šťave približne 1 hodinu. Upečenú repu (mäkkú zvnútra) necháme vychladnúť a ošúpeme. 

Vodu z cícera a citrónovú šťavu nalejeme do misky, pridáme tahini pastu, pokrájanú pečenú repu a cícer. Rozmixujeme na jemnú hmotu. Pridáme soľ, rascu (voliteľne), pretlačený cesnak a môžeme tiež pridať trochu citrónovej šťavy podľa chuti. Hmotu opäť rozmixujeme, aby sa spojili všetky chute.

Servírovanie

Hummus servírujeme poliaty panenským olivovým olejom, ozdobený sezamovými semienkami a petržlenovou vňaťou. Ako prílohu pridáme arabský chlieb. 

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept