Čokoládové vajíčka

Suroviny

10 ks dutého čokoládového vajca (alebo 5 veľkých)
250 g mascarpone
125 ml smotany 30%
50 g práškového cukru
1 PL marhuľového džemu
1 PL masla
1 mango

Postup

1

Z čokoládových vajíčok odrežeme nahriatym nožom vrch a vajíčka dáme do chladničky.

2

Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom.

3

Zo smotany na šľahanie spravíme šľahačku a jemne zmiešame s mascarpone.

4

Mango ošúpeme a rozmixujeme na hladkú kašu, alebo ho prepasírujeme cez sitko.

5

Dáme do hrnčeka, pridáme maslo a džem. Zohrievame a miešame, kým sa všetko nespojí do hladkej hmoty. Necháme vychladnúť.

6

Čokoládové vajíčko naplníme asi do dvoch tretín „bielkom“. Vyhĺbime jamku a do nej vlejeme mangový „žĺtok“.

7

Necháme tuhnúť v chladničke aspoň 12 hodín.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept