Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, žĺtkami a vajíčkom. Pridáme tvaroh a znovu šľaháme. Zmes ochutíme pomarančovou kôrou, mandľami a brusnicami. Prisypeme múku, soľ, kypriaci prášok, premiešame, prilejeme rum a po častiach pridávame mlieko. Cesto preložíme z misy na dosku, rozdelíme ho na 2 rovnaké časti a urobíme z neho valčeky, ktoré rovnomerne spletieme do plochého vrkoča. Konce spojíme špajdľou alebo špáradlom. Prenesieme ho na vymastený plech, prípadne na papier na pečenie a vytvarujeme do kruhu. Adventný veniec necháme pri izbovej teplote ešte chvíľu kysnúť (20 – 30 minút). Potom ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme zvyšnými mandľovými lupienkami.
Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200 °C cca 30 – 45 minút. Treba skúsiť špáradlom, či to stačí. Keď je veniec zvrchu trochu zapečený, znížime teplotu, aby sa prepiekol rovnomerne.