Recepty Chutný adventný veniec

Suroviny

150 g masla
150 g hnedého cukru
2 vajcia (len žĺtky)
1 vajce
250 g tvarohu (mäkkého)
1 pomaranč (kôru)
500 g hladkej múky (dá sa použiť aj hladká špaldová)
½ lyžičky soli
2 balíčky prášku do pečiva
2 PL rumu
50 g mandlí (nasekaných alebo mandľových lupienok, troška si odložte na posypanie)
100 g sušených brusníc
500 ml mlieka (teplého)
1 ks vajca (na potretie)

Popis

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, žĺtkami a vajíčkom. Pridáme tvaroh a znovu šľaháme. Zmes ochutíme pomarančovou kôrou, mandľami a brusnicami. Prisypeme múku, soľ, kypriaci prášok, premiešame, prilejeme rum a po častiach pridávame mlieko. Cesto preložíme z misy na dosku, rozdelíme ho na 2 rovnaké časti a urobíme z neho valčeky, ktoré rovnomerne spletieme do plochého vrkoča. Konce spojíme špajdľou alebo špáradlom. Prenesieme ho na vymastený plech, prípadne na papier na pečenie a vytvarujeme do kruhu. Adventný veniec necháme pri izbovej teplote ešte chvíľu kysnúť (20 – 30 minút). Potom ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme zvyšnými mandľovými lupienkami.

Chutný adventný veniec Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200 °C cca 30 – 45 minút. Treba skúsiť špáradlom, či to stačí. Keď je veniec zvrchu trochu zapečený, znížime teplotu, aby sa prepiekol rovnomerne.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4