Recepty Cestoviny s karfiolovou omáčkou

Suroviny

3 papriky
250 g karfiolu (čerstvého alebo mrazeného)
soľ
čierne korenie
olivový olej
150 ml smotany na varenie
1 PL kryštálového cukru
bazalka (čerstvá)
špagety (alebo iné cestoviny)

Popis

Papriku umyjeme a nakrájame na plátky tak, aby sme sa zbavili jadrovníka a dáme ju na plech. Potom ju polejeme trochou oleja a pečieme ju hore kožou približne 25 – 30 minút, kým povrch nebude čierny. Upečenú papriku zabalíme do potravinového vrecúška, ktoré uzavrieme a necháme ju v ňom stáť aspoň 10 minút. Potom vrecúško rozbalíme a z papriky jednoducho stiahneme kožu. Upečenú papriku dáme do mixéra spolu s karfiolom nakrájaným na ružičky. Ak používame mrazený, najprv ho uvaríme vo vode. Zeleninu následne rozmixujeme na hladký krém. Omáčku vylejeme na panvicu, dochutíme soľou, korením, lyžicou cukru a pridáme smotanu. Za stáleho miešania varíme, až kým omáčka nezovrie. Uvarenú omáčku vmiešame do hotových cestovín, dozdobíme čerstvou bazalkou a podávame.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4