Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Papriku umyjeme a nakrájame na plátky tak, aby sme sa zbavili jadrovníka a dáme ju na plech. Potom ju polejeme trochou oleja a pečieme ju hore kožou približne 25 – 30 minút, kým povrch nebude čierny. Upečenú papriku zabalíme do potravinového vrecúška, ktoré uzavrieme a necháme ju v ňom stáť aspoň 10 minút. Potom vrecúško rozbalíme a z papriky jednoducho stiahneme kožu. Upečenú papriku dáme do mixéra spolu s karfiolom nakrájaným na ružičky. Ak používame mrazený, najprv ho uvaríme vo vode. Zeleninu následne rozmixujeme na hladký krém. Omáčku vylejeme na panvicu, dochutíme soľou, korením, lyžicou cukru a pridáme smotanu. Za stáleho miešania varíme, až kým omáčka nezovrie. Uvarenú omáčku vmiešame do hotových cestovín, dozdobíme čerstvou bazalkou a podávame.