Recepty Čerešňová bublanina

Suroviny

700 g čerešní
150 g práškového cukru
180 g hladkej múky
5 vajec
450 ml mlieka
1 vanilkový struk
1 citrón (len šťava)
soľ

Popis

Rúru si predhrejeme na 180 °C. Čerešne umyjeme, vykôstkujeme, zmiešame s polovicou cukru a odložíme. Múku preosejeme, pridáme soľ, zvyšok práškového cukru a vajcia. Nakoniec pridáme mlieko, dužinu z vanilkového struku, citrónovú šťavu a všetko premiešame ručným šľahačom. Formu s priemerom 30 cm vymažeme maslom, vlejeme doň cesto a navrch vysypeme čerešne. Pečieme približne 30 – 40 minút. Pred servírovaním necháme vychladnúť, prípadne posypeme práškovým cukrom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept