Recepty Cannelloni plnené ricottou a špenátom

Suroviny

75 ml olivového oleja
400 g cestovín cannelloni (alebo lasagne)
30 g cesnaku (približne 6 strúčikov)
50 g hnedého cukru
500 g pomodoro pelati (lúpaných paradajok)
250 g baby špenátu
300 g ricotty
300 g mozzarelly
25 g bazalky
2 g čierneho korenia
15 g soli

Popis

Chutné recepty Martina Nováka

Martinov tip:

„Plnené cannelloni zvyknem ukladať do vymasteného plechu posypaného troškou strúhanky.“

Postup

1

Na olivovom oleji opečieme dozlatista cesnak nasekaný na kúsky. Vylejeme pomodoro pelati (lúpané paradajky), pridáme hnedý cukor, soľ, čierne korenie, bazalku a varíme, až kým omáčka nezhustne.

2

Pokračujeme prípravou plnky. Na olivovom oleji zľahka opečieme nasekaný baby špenát s cesnakom a sparíme. Následne stiahneme oheň a zmes zbavíme prebytočnej vody. Do vlažnej zmesi pridáme ricottu a dochutíme soľou a korením.

3

Zmesou pomocou cukrárenského vrecka naplníme surové cestoviny cannelloni. Skvelou alternatívou sú aj lasagne, ktoré krátko predvaríme a necháme oschnúť na utierke. Následne ich naplníme zmesou a zrolujeme do závitkov.

4

Poukladáme ich na vymastený plech vedľa seba. Na vrch pridáme pomodoro omáčku, rukou natrhanú mozzarellu a bazalku.

5

Všetko dáme zapiecť na 180 stupňov približne 40 minút. Ak cez cestovinu prejde špáradlo, viete, že je hotová. Dobrú chuť!

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4