Recepty Cake pops

Suroviny

120 g polohrubej múky
½ ČL prášku do pečiva
1 štipka soli
110 g trstinového cukru
2 vajcia
100 ml smotany na varenie
Poleva
2 mliečne čokolády (tabuľky - horkej alebo bielej)
cukrové ozdoby (alebo konfety na ozdobu)
Ďalšie
forma na pečenie (na pečenie cake pops)
špajdla
polystyrén (alebo kartón od vajec na zapichovanie cake pops)

Popis

"Na polevu je najlepšie použiť kvalitnú čokoládu, kde nie je hodnotné kakaové maslo nahradené inými rastlinnými tukmi. Cukor môže čokoláda obsahovať, respektíve bez cukru by bola nepožívateľná. Kvalitná čokoláda v rozumnej miere zdraviu prospieva," vysvetľuje nutričná odborníčka Zuzana Pavelková Šafářová. "Obsahuje celý rad minerálnych látok, ďalej flavonoidy a antioxidanty, prírodné látky posilňujúce imunitný systém a bojujúce proti civilizačným chorobám.
Poleva by išla vyrobiť aj z karobu. Karob je obľúbenou náhradou čokolády u vegetariánov. Získava sa zo strukov kríka rohovníka, známeho ako svätojánsky chlebíček. Oproti kakau neobsahuje kofeín,  nevyvoláva zrýchlenie tepu, poruchy spánku alebo hyperaktivitu a zvlášť pre malé deti by bol vhodnejší. Karob je doslova nabitý cennými látkami a okrem toho je zdrojom esenciálnych aminokyselín."

Postup

1

Rúru vyhrejeme na 180°C. Vajcia s cukrom vyšľaháme.

2

Prisypeme múku s práškom do pečiva a soľou a vyšľaháme. Do zmesi prilejeme smotanu a všetko dobre premiešame.

3

Nachystáme si formu na pečenie a malou lyžičkou povkladáme cesto do jamôk.

4

Zatvoríme druhou časťou formy, dáme do rúry a pečieme 15 minút.

5

Po vychladnutí koláčiky jemne vyberieme z formy a napichujeme na špajdle a máčame v čokoláde rozpustenej v miske nad malým hrncom s vriacou vodou.

6

Každý cake pop namočíme do čokolády, potom do ozdôb a zapichneme do podložky.

7

Hotové cake pops odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť.

8

Tip: Zabalené v celofáne a ozdobené mašličkou sú cake pops milým darčekom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept