Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
"Na polevu je najlepšie použiť kvalitnú čokoládu, kde nie je hodnotné kakaové maslo nahradené inými rastlinnými tukmi. Cukor môže čokoláda obsahovať, respektíve bez cukru by bola nepožívateľná. Kvalitná čokoláda v rozumnej miere zdraviu prospieva," vysvetľuje nutričná odborníčka Zuzana Pavelková Šafářová. "Obsahuje celý rad minerálnych látok, ďalej flavonoidy a antioxidanty, prírodné látky posilňujúce imunitný systém a bojujúce proti civilizačným chorobám.
Poleva by išla vyrobiť aj z karobu. Karob je obľúbenou náhradou čokolády u vegetariánov. Získava sa zo strukov kríka rohovníka, známeho ako svätojánsky chlebíček. Oproti kakau neobsahuje kofeín, nevyvoláva zrýchlenie tepu, poruchy spánku alebo hyperaktivitu a zvlášť pre malé deti by bol vhodnejší. Karob je doslova nabitý cennými látkami a okrem toho je zdrojom esenciálnych aminokyselín."
Rúru vyhrejeme na 180°C. Vajcia s cukrom vyšľaháme.
Prisypeme múku s práškom do pečiva a soľou a vyšľaháme. Do zmesi prilejeme smotanu a všetko dobre premiešame.
Nachystáme si formu na pečenie a malou lyžičkou povkladáme cesto do jamôk.
Zatvoríme druhou časťou formy, dáme do rúry a pečieme 15 minút.
Po vychladnutí koláčiky jemne vyberieme z formy a napichujeme na špajdle a máčame v čokoláde rozpustenej v miske nad malým hrncom s vriacou vodou.
Každý cake pop namočíme do čokolády, potom do ozdôb a zapichneme do podložky.
Hotové cake pops odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť.
Tip: Zabalené v celofáne a ozdobené mašličkou sú cake pops milým darčekom.