Recepty Bryndzové veľkonočné vajíčka

Suroviny

6 zemiakov (veľkých)
250 g bryndze
200 ml kyslej smotany
12 vajec
50 g slaniny (alebo prosciutto)
pažítka (alebo jarná cibuľka)
soľ
mleté čierne korenie

Popis

Vopred si v osolenej vode uvaríme zemiaky v šupke a necháme ich vychladiť. Potom do vychladnutých zemiakových polovičiek vydlabeme jamku. Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou a najemno nakrájanou slaninkou. Zemiakové polovičky naplníme do 3/4 bryndzovou zmesou a na vrch rozbijeme vajíčko. Uložíme na plech s papierom na pečenie a zapekáme približne 15 minút na 200 °C. Podávame osolené, okorenené, preliate zvyšnou bryndzovou omáčkou a posypané pažítkou. Malý tip: Keď sú zemiaky uvarené, ponoríme ich na 10 sekúnd do ľadovej vody, aby sa ľahšie oddelila šupka.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4