Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Odstráňte z brokolice listy a akékoľvek iné nečistoty, odkrojte stonku a zvyšok varte v slanej vode 6 minút. Brokolicu kúpte najlepšie mladú a bez hnedých alebo žltých častí. Stonka by mala byť pevná - jemné stonky alebo zvädnutý vrch sú známkou starej brokolice. Keď je brokolica uvarená, osušte ju a nechajte ju vychladnúť. Takto si ju môžete pripraviť aj deň vopred.
Do kuchynského robota dajte spolu brokolicu, citrónovú šťavu, cesnak, olivový olej a soľ a vymiešajte najemno. Namiesto kuchynského robota môžete použiť taktiež mixér.
Do hotovej zmesi pridajte syr a bez mixéra dobre premiešajte.
Pokiaľ je to potrebné, pridajte soľ.
Nátierku dajte do desiatovej krabičky spolu so slnečnicovými semienkami. Odporúčame jesť s čerstvým chlebom, chlebovými tyčinkami alebo krekrami.