Recepty Bravčové v bylinkovej omáčke s vínom

Suroviny

4 bravčové panenky (4 rezne)
2 PL masla
1 PL hladkej múky
1 ČL provensalského korenia (podľa chuti)
soľ
mleté čierne korenie
alobal
Omáčka:
2 ČL masla
2 strúčiky cesnaku
1 PL hladkej múky
125 ml bieleho vína (suché)
125 ml vývaru (alebo vody)
½ citróna (len šťava)
200 ml smotany 30%
2 vetvičky tymiánu (čerstvého)
soľ
mleté čierne korenie

Postup

1

V mise zmiešame múku s bylinkami.

2

Mäso umyjeme, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v zmesi.

3

Na rozohriatom masle osmažíme po 3 – 4 minúty z oboch strán.

4

Mäso preložíme do misy a zakryjeme alobalom.

5

Do panvice dáme maslo, pretlačený cesnak a 2 minúty prehrievame.

6

Pridáme múku, osmažíme, zalejeme vínom, necháme minútu prevrieť a dolejeme vývar alebo vodu a smotanu.

7

Povaríme 3 minúty, alebo kým omáčka trochu zhustne. Dochutíme tymianom, citrónovou šťavou, soľou, korením.

8

Do omáčky vložíme mäso a spolu chvíľku povaríme.

9

Podávame s ryžou alebo cestovinou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept