Recepty Bravčové karé na cibuľke

Suroviny

4 plátky bravčového karé bez kosti
2 červené cibule (stredne veľké)
150 g slaniny (prerastenej)
1 strúčik cesnaku
150 ml čierneho piva
3 PL slnečnicového oleja
soľ
čierne korenie
200 g bulguru
1 hrsť petržlenovej vňate (čerstvej)

Popis

Bulgur zalejeme dvojnásobným objemom vody, pridáme soľ, 1 PL oleja a varíme na miernom ohni približne 15 minút. Občas premiešame a keď sa voda odparí, bulgur je uvarený. Do bulguru pred podávaním zamiešame nasekanú petržlenovú vňať. Slaninu nakrájame na pásiky, cibuľu na mesiačiky a cesnak nadrobno. Na panvici najprv opečieme slaninu, kým nebude chrumkavá. Prebytočný tuk odstránime a pridáme cibuľu, ktorú za občasného miešania asi 5 minút restujeme. Potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak a podlejeme pivom. Alkohol necháme vypariť a celú zmes necháme ešte chvíľu dusiť. Bravčové karé osolíme, okoreníme a z každej strany ho opečieme na troche oleja. Na tanier dáme bulgur, plátky mäsa, opečenú cibuľku so slaninou a podlejeme výpekom.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4