Recepty Bleskový rebarborovo-jahodový koláč

Suroviny

200 g jahôd
300 g rebarbory
175 g masla
300 g trstinového cukru (Demerara)
1 šálka polohrubej múky
1 šálka mletých mandlí
1 ČL mletej škorice
vanilková zmrzlina (na servírovanie)
tortová forma

Postup

1

Maslo, 250 g cukru, múku, mandle a škoricu spolu dobre ručne premiešame.

2

Cesto zabalíme do igelitu a dáme na pol hodiny do chladničky.

3

Medzitým ošúpeme rebarboru a nakrájame ju spolu s jahodami.

4

Polovicu cesta jemne roztlačíme v tortovej forme.

5

Poukladáme rebarboru a jahody a posypeme 50 g cukru.

6

Posypeme druhou polovicou cesta. Pečieme pri 175 °C asi 35 minút. Tip: Podávame s vanilkovou zmrzlinou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept