Recepty Bio cuketové carpaccio s fetou a kôprom a citrusovou zálievkou

Suroviny

1 cuketa (BIO)
50 g vlašských orechov
70 g feta syra
4 PL kôpru (čerstvého nasekaného)
Zálievka:
1 čl citrónovej kôry (najemno nastrúhanej BIO citrónovej kôry)
2 PL citróna (citrónovej šťavy)
1 čl kryštálového cukru
½ ČL dijonskej horčice
1 štipka morskej soli (jemnej)
3 PL olivového oleja
1 štipka mletého čierneho korenia

Postup

1

Pripravíme si zálievku. V miske zmiešame citrónovú šťavu a kôru, cukor, horčicu, soľ a korenie. Následne postupne za stáleho miešania prilievame olivový olej. Odložíme nabok.

2

Vlašské orechy nakrájame nadrobno a opražíme nasucho na panvici (približne 4 minúty).

3

BIO cuketu umyjeme, osušíme a nakrájame (alebo si pomôžeme strúhadlom) na tenučké plátky. Rozložíme na taniere. Posypeme orechmi a rozmrvenou fetou, zalejeme zálievkou a ozdobíme kôprom. Ihneď podávame.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept