Recepty Bezgluténové sladké buchtičky

Suroviny

500 g bezlepkovej zmesi na chlieb
200 ml mlieka
2 vajcia
80 g masla
7 g droždia
¼ šálky kryštálového cukru
1 šálka hrozienok
¼ lyžice soli
2 lyžice perníkového korenia (na pečivo, može byť aj perníkové)
Kríže
½ šálky bezlepkovej múky
4 lyžice vody
Glazúra
200 ml pomaranča (čerstvo vytlačenej sťavy)
2 lyžice kryštálového cukru

Postup

1

V hrnčeku roztopíme maslo a zohrejeme mlieko na teplotu asi 40 °C. Zmiešame mlieko s kvasnicami. Vo veľkej mise zmiešame bezlepkovú zmes, cukor, korenie a soľ. Nalejeme kvasnice, pridáme vajce a dobre premiesime. Nakoniec pridáme hrozienka.

2

Zakryjeme potravinovou fóliou alebo utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť 2 hodiny. Rúru vyhrejeme na 190 °C. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Z cesta tvoríme malé bochníčky a ukladáme ich na plech ďalej od seba. Necháme odpočívať 20 minút.

3

Bezlepkovú múku vymiešame s vodou do hladkej pasty. Zmes nalejeme do vrecúška na zdobenie alebo do mikroténového vrecúška a opatrne na ňom odstrihneme rožtek. Každú buchtičku ozdobíme nakresleným krížikom. Pečieme asi 15 minút dozlatista.

4

Počas pečenia si pripravíme glazúru z pomarančového džúsu a cukru. Varíme asi 5 minút, kým nie je hustá ako sirup. Horúce upečené buchtičky ihneď potrieme touto glazúrou.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4