Recepty Batatové brownies

Suroviny

2 PL sójovej omáčky
600 g sladkých zemiakov (batátov)
14 ks datlí Medjool (vykôstkovaných)
80 g mletých mandlí
100 g hladkej múky špaldovej
4 PL kakaa
3 PL kokosového sirupu
soľ

Popis

Postup

Rúru vyhrejeme na 180 °C. Bataty ošúpeme a asi 15 minút varíme v hrnci, kým nezmäknú. Keď sú už také mäkké, že sa rozpadávajú, vyberieme ich a premiešame s vykôstkovanými datľami. Potom zmes rozmixujeme dohladka. Zmiešame zvyšné suroviny, pridáme do nich batatovú zmes a poriadne premiešame. Zmes dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 40 minút. Pichnutím vidličky do brownies zistíme, či sú hotové – ak zostane vidlička suchá, nemusíme už ďalej piecť. Po vybratí z rúry necháme brownies aspoň 10 minút odpočinúť. Toto je doležitý krok, pretože zmes za ten čas ešte lepšie stuhne.  

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4