Recepty Baklažán s paradajkovo-šošovicovou plnkou

Suroviny

1 baklažán (veľký)
120 g červenej šošovice
kokosový olej
½ červenej cibule (pokrájanej nadrobno)
1 strúčik cesnaku (posekaný najemno)
1 červená paprika
3 PL paradajkového pretlaku
bazalka
soľ
čierne korenie

Popis

Postup

Rúru vyhrejeme na 200 °C. Baklažán prekrojíme pozdĺžne a vydlabeme dužinu tak, aby nám ostal asi 5 mm hrubý okraj. Dužinu pokrájame na kocky. Baklažán dáme piecť na plech, podlejeme ho trochou vody a pečieme zhruba 15 minút. V hrnci uvaríme šošovicu. V panvici rozohrejeme trochu oleja a opražíme cibuľu a cesnak, osolíme a okoreníme. Primiešame papriku, dužinu z baklažánu a varíme, kým nezmäknú. Pridáme uvarenú šošovicu. Dobre premiešame a na záver pridáme paradajkové pyré. Zmes odstavíme z ohňa. Predpečený baklažán naplníme zmesou a necháme ho zapiecť v rúre ešte cca 10 minút. Na záver baklažán posypeme bazalkou. Podávame ešte teplé.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4