Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Postup
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Baklažán prekrojíme pozdĺžne a vydlabeme dužinu tak, aby nám ostal asi 5 mm hrubý okraj. Dužinu pokrájame na kocky. Baklažán dáme piecť na plech, podlejeme ho trochou vody a pečieme zhruba 15 minút. V hrnci uvaríme šošovicu. V panvici rozohrejeme trochu oleja a opražíme cibuľu a cesnak, osolíme a okoreníme. Primiešame papriku, dužinu z baklažánu a varíme, kým nezmäknú. Pridáme uvarenú šošovicu. Dobre premiešame a na záver pridáme paradajkové pyré. Zmes odstavíme z ohňa. Predpečený baklažán naplníme zmesou a necháme ho zapiecť v rúre ešte cca 10 minút. Na záver baklažán posypeme bazalkou. Podávame ešte teplé.