Recepty Aj vaše deti milujú hranolčeky?

Suroviny

Hranolčeky
1 kg mrkvy (alebo batáty, zeler atď.)
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ
1 balíček papiera na pečenie
Kečupový dip
400 ml paradajkového pretlaku
4 strúčiky cesnaku (pretlačeného)
½ lyžice sušenej bazalky
mleté čierne korenie
1 lyžica hnedého cukru
400 ml bieleho jogurtu
2 strúčiky cesnaku
soľ
Syrový dip
300 g kyslej smotany
100 g nivy

Popis

Zeleninu nakrájame na hranolčeky, vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme soľou, korením, pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme 30 – 40 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.

Aj vaše deti milujú hranolčeky?

Servírujeme v miske alebo na tanieri.

Kečupový dip

Všetky suroviny varíme 30 minút na panvici, potom nalejeme do sklenej misky či do pohárika. V chladničke vydrží 3 dni.

Jogurtovo-bylinkový dip

Všetky suroviny rozmixujeme ponorným mixérom do hladkej pasty.

Syrový dip

Všetky suroviny rozmixujeme do hladkej pasty.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4