Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Rozhodli ste sa schudnúť. Zásady stravovania máte naštudované, s jedálničkom tiež nebol problém, hlavne, keď viete, kde hľadať inšpiráciu.
A aby vám to chudnutie išlo ako po masle, začnite častejšie používať aj korenie, ktoré roztočí metabolizmus na vyššie otáčky.
Čili korenie
Viete, prečo sú čili papričky také pálivé? Je to vďaka látke kapsaicín, ktorá v tele pôsobí protizápalovo. Zároveň má aj termogénne účinky, teda mierne zvyšuje teplotu a to spúšťa procesy, ktoré sú dôležité pri spaľovaní tukov.
Zázvor
Podobne ako čili aj zázvor zahrieva zvnútra. Znižuje aj hladinu cholesterolu a pomáha s odbúravaním neželaných vankúšikov. Výhodou zázvoru je, že ho môžete zaradiť aj do pitného režimu. Zalejte pokrájaný kúsok zázvoru vriacou vodou, pridajte trochu citrónovej šťavy a máte zázvorový čaj. Chutí dobre teplý aj studený a navyše je vynikajúci aj v boji proti chrípke či prechladnutiu.
Zdravý tip: Konzumácia väčšieho množstva zázvoru môže pôsobiť laxatívne, teda vyvolať hnačku.
Aníz
Aníz sa používa prevažne pri výrobe cukroviniek, ale môžete ho využiť aj pri dochucovaní mäsa či zeleniny. V tele pôsobí protizápalovo a tiež má schopnosť povzbudiť metabolizmus.
Škorica
Škorica premení každé sladké jedlo na voňavú dobrotu. Exotickú chuť dodá aj mäsu, paradajkovej alebo tekvicovej polievke. Škorica stabilizuje hladinu cukru v krvi, preto je dobré siahnuť po nej vtedy, ak máte neprekonateľnú chuť na sladké.