Tipy a rady Päť ekologických spôsobov skladovania potravín

Preto sme zostavili zoznam päť užitočných kuchynských pomocníkov, ktoré nádejným bojovníkom proti plytvaniu potravinami pomôžu udržať jedlo dlhšie čerstvé, a tým predchádzať jeho vyhadzovaniu a zároveň šetriť peniaze:

 1. Silikónové vrecká

Ak hľadáte alternatívu k uzatvárateľným plastovým obalom, znovupoužiteľné silikónové vrecká ich plnohodnotne zastúpia a navyše aj s menším dosahom na životné prostredie. Sú úzke a kompaktné, takže sa zmestia do všetkých zákutí chladničky, a dajú sa zohnať v rôznych veľkostiach: od vreckovej až po dvojlitrovú.

2. Voskové obrúsky

Keď sa bavlnený kus látky napustí včelím voskom, výsledkom je ohybná a biologicky odbúrateľná alternatíva plastovej potravinovej fólie. Voskové obrúsky sú dostupné v rôznych veľkostiach a s mnohými veselými potlačami. Dajú sa ľahko vytvarovať podľa záhybov misky, zaváraninového pohára či suchých potravín a na ich čistenie stačí len studená voda.

3. Silikónové veká

Ak hľadáte niečo vzduchotesnejšie, čo pomôže uchovať jedlo dobré dlhší čas, vyskúšajte silikónové veká. Dajú sa natiahnuť na rôzne kuchynské nádoby: od hrncov až po plechy na pečenie. Okrem toho ich je možné umývať v umývačke riadu a používať v rúre aj mikrovlnke.

4. Silikónové fólie na potraviny

Keď do receptu potrebujete iba polovicu citróna, o tú druhú sa postará silikónová fólia na potraviny. Tento pomocník, dostupný v rôznych farbách, obalí načaté jablko, či cibuľu , takže sa vám už nestane, že by niektorá z ingrediencií vyšla nazmar.

5. Ochranné obrúsky k ovociu a zelenine

No a v neposlednom rade tu máme ochranné obrúsky, ktoré udržia listovú zeleninu či ovocie čerstvé dva- až štyrikrát dlhšie. Ide o prírodnú pomôcku ošetrenú bio koreninami, ktorá sa ľahko používa, neškodí životnému prostrediu a šetrí peniaze.

Vytlačiť stránku
Zdielať článok