Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Polovica globálne vypestovaných plodín slúži ako potrava pre dobytok. Ekologická stopa mäsa je mnohonásobne väčšia ako potravín založených na rastlinných zdrojoch. Patrí sem červené aj biele mäso. Pravdepodobne sme si už uvedomili, akú obrovskú stopu zanecháva červené mäso, najmä hovädzie, ktoré mnohí ľudia zamenili za kuracie. Tento krok však nie je alternatívou, lebo vo výsledku viedol len k väčšej spotrebe. Ak znížime spotrebu mäsa, neznamená to, že ostaneme bez bielkovín. Nájdeme ich v mnohých rastlinných zdrojoch. Je len na nás, do akej miery budeme ochotní rozšíriť svoje horizonty, vyskúšať nové jedlá, nahradiť mäso v pokrmoch alebo ho úplne vynechať. Môžeme začať zaradením dní bez mäsa alebo len znížiť jeho podiel na našom tanieri.