Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Prepichnutie špáradlom – mäso poriadne naklepeme, natrieme alebo posypeme obľúbenou marinádou, napríklad horčicou či bylinkami, vložíme kúsok šunky, sušenú paradajku, syr... Dávame pozor na drobné ingrediencie, ako je kukurica, ktorá nie je vhodná do rolky, keďže by vypadávala. Rolku zvinieme do roládky ako palacinku a po celej hrúbke prepichneme jedným alebo viacerými špáradlami. Pečieme na panvici alebo v rúre.
Previazanie motúzikom – motúzom preväzujeme väčšie kusy mäsa, napríklad ak plníme celé vykostené kura, bravčový bôčik či bravčovú panenku. Ak máte celé vykostené kuracie stehno, naplňte ho napríklad pečienkou zmiešanou s hrozienkami, bylinkami či rožkami namočenými v mlieku s vajíčkom, a poriadne uzatvorte špagátom alebo motúzom. Takto sa poistíte, že vám z rolády nič nevytečie.
Zabalenie do fólie – do fólie balíme rolády iba v prípade, že ich ideme upravovať na pare alebo v horúcej vode. Potravinárska fólia totiž vydrží teplotu do 100 °C. Naplnené mäso poriadne zamotajte do fólie, uzatvorte konce a varte v horúcej vode alebo na pare. Táto príprava má veľkú výhodu v tom, že všetky chute a vône mäsa zostanú vo vnútri.