Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Vianočku pokrájame na rezy a namáčame v mlieku rozšľahanom so žĺtkami a s cukrom. Keď sa mlieko vsiakne, poukladáme rezy vianočky na vymastený a strúhankou vysypaný plech a pokropíme roztopeným maslom. Potom navrstvíme tvaroh rozmiešaný so žĺtkami, s cukrom a s postrúhanou citrónovou kôrou. Naň naukladáme postrúhané jablká, ktoré posypeme cukrom a škoricou. Tie prikryjeme namočenou vianočkou.
Pečieme 20 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C prikryté alobalom, potom odkryjeme a ešte dopečieme 10 minút, aby vrch žemľovky schrumkavel. Ak chceme žemľovku so snehom navrchu, z bielok ušľaháme tuhý sneh so štipkou soli a pridáme lyžicu cukru. Došľaháme, rozotrieme na žemľovku a dáme ešte na 10 minút do rúry na dopečenie, rúre znížime teplotu na 150 °C, aby sneh na povrchu pekne zružovel.