Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Na olivovom oleji osmažíme šalotku, na ktorej podusíme pokrájané šampiňóny. Dochutíme soľou, korením, pretlačeným cesnakom a čerstvým tymianom, podlejeme vínom a ešte chvíľku dusíme, kým sa víno nevyparí.
Necháme vychladnúť a rozmixujeme so smotanou na hustú kašu – fáš.
Lístkové cesto vyvaľkáme, potrieme pripravenou fášou, pridáme špenát a položíme naň panenku, ktorú sme predtým obalili v slaninke, osolili, okorenili a narýchlo opražili z každej strany na panvici.
Zabalíme do lístkového cesta, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme v rúre pri teplote 180 °C dozlatista (asi 20 – 30 minút).
Necháme jemne vychladnúť a krájame na plátky, ktoré môžeme podávať s jarným šalátom či s varenými zemiakmi.