Recepty Wellington z bravčovej panenky

Suroviny

1 bravčová panenka (stredná veľkosť)
1 balenie lístkového cesta
4 plátky oravskej slaniny (prípadne prosciutto)
200 g šampiňónov
1 šalotka
2 strúčiky cesnaku
1 hrsť baby špenátu
sezam
tymian (čerstvý)
1 dcl bieleho vína
3 lyžičky sladkej smotany
1 vajce
olivový olej
mleté čierne korenie
soľ

Popis

Na olivovom oleji osmažíme šalotku, na ktorej podusíme pokrájané šampiňóny. Dochutíme soľou, korením, pretlačeným cesnakom a čerstvým tymianom, podlejeme vínom a ešte chvíľku dusíme, kým sa víno nevyparí.

Necháme vychladnúť a rozmixujeme so smotanou na hustú kašu – fáš.

Lístkové cesto vyvaľkáme, potrieme pripravenou fášou, pridáme špenát a položíme naň panenku, ktorú sme predtým obalili v slaninke, osolili, okorenili a narýchlo opražili z každej strany na panvici.

Zabalíme do lístkového cesta, potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a pečieme v rúre pri teplote 180 °C dozlatista (asi 20 – 30 minút).

Wellington z bravčovej panenky

Necháme jemne vychladnúť a krájame na plátky, ktoré môžeme podávať s jarným šalátom či s varenými zemiakmi.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept