Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
"Pečený kapor nielenže výborne chutí, ale zachová si aj cenné látky. Šalát bez majonézy je pre naše trávenie menej zaťažujúci, než klasický. Taktiež tepelne upravená zelenina sa trávi lepšie, než surová a netreba sa obávať, že utrpí na svojej hodnote. Pri príprave ryby má svoju kľúčovú úlohu citrónová šťava, pomáha z kaprieho mäsa odstrániť pachuť bahna. Pri servírovaní si rybu opäť citrónom pokvapkajte, získa tým na chuti. A z nutričného pohľadu lepšie vďaka vitamínu C vstrebáte železo, "hovorí dietologička Zuzana Pavelková Šafářová.
Zemiakový šalát bez majonézy: Zemiaky uvaríme v šupe, mrkvu a zeler očistíme, pokrájame na kocky a uvaríme spolu s hráškom.
Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. Cibuľu pokrájame nadrobno, uhorku na kocky a všetko zmiešame s uvarenou zeleninou.
Pridáme horčicu, olivový olej, jogurt, korenie, soľ, uhorkový nálev a zmiešame.
Vysmážaný kapor v rúre: Podkovičky kapra osušíme papierovou utierkou, pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme.
Obaľujeme v trojobale múka – rozšľahané vajce – strúhanka.
Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a potrieme tenkou vrstvou oleja. Obalené podkovičky poukladáme na plech, na každú rozložíme kúsok masla a pečieme pri teplote 180 °C asi 20 – 30 minút.