Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
"Špalda je zdravšia alternatíva bielej múky. Je to prastarý druh nešľachtenej pšenice, ktorá navyše dodá jedlám zaujímavú orieškovú príchuť. Veľkú pozornosť venujte čokoláde – kvalitná vám prospeje určite viac, než lacná s vysokým obsahom tuku. Pokiaľ jedávate zdravo, máte dostatok ovocia, zeleniny a pohybu, môžete v rozumnej miere mlsať bez výčitiek," mieni dietologička Zuzana Pavelková Šafářová.
Pomaranč rozoberieme na kúsky, čokoládu nalámeme a nasekáme.
Cukor vyšľaháme s vajíčkami do spenenia a prilejeme olej a pomarančovú šťavu.
Do vyšľahanej zmesi pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva.
Polovičku cesta vlejeme do bábovkovej formy.
Pridáme čerstvý a kandizovaný pomaranč a čokoládu.
Do druhej polovice cesta primiešame kakao a vlejeme do formy.
Jedným ťahom lyžičky premiešame a vytvoríme vzor.
Pečieme cca 40 min na 180 °C, po 10 minútach môžeme stíšiť na 170 °C.
Tip: Po upečení môžeme ešte pokvapkať pomarančovou šťavou a podávať s pomarančovou marmeládou.