Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Postup prípravy Piňa colady virgin je veľmi jednoduchý a zvládne ho pripraviť aj úplný laik. Stačí vám k tomu pár základných surovín a mixér.
Vložte do mixéra kokosové mlieko, ananásový džús, ľad a šťavu z limetky. Mixujte na vysokých otáčkach, kým nápoj nezíska jemnú konzistenciu s kúskami ľadu.
Drink nalejte do vysokých pohárov. Ozdobte Virgin piňa coladu kúskami ananásu a nastrúhaným kokosom. Podávajte ihneď kým je drink vychladený.
História coctailu Piňa colada začína v roku 1954. Barman Ramón Monchito Marrero v hoteli Caribe Hilton v meste San Juan prvýkrát namiešal drink Piňa colada, v ktorom chcel zachytiť typické chute Portorika. Mnoho mesiacov skúšal rôzne kombinácie, až napokon sa mu podarilo namiešať „tekutý ananás“ – Piňa colada drink.
Drink Piňa colada bol jedinečný v tom, že dokázal skombinovať sviežu chuť ananásu, kokosu s jemnosťou karibského bieleho rumu.
Drink začali popíjať zahraniční turisti v bazénových baroch a časom sa rozšíril do celého sveta. Získal takú popularitu, že v roku 1978 ho štát Portoriko vyhlásilo za národný nápoj. Postupom času vznikli rôzne varianty ako je Amaretto piňa colada, Mango piňa colada alebo nealkoholická verzia Piňa colada virgin.
TIP: Ochutnajte aj ďalší skvelý nealkoholický variant – Pomarančová piňa colada.