Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Feta syr a krémový syr dáme do misky a pomocou elektrického ručného mixéra ich rozmiešame, aby sa prepojili. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku a poriadne premiešame. Zmes rozdelíme na dve časti a do jednej primiešame 10 gramov nasekanej petržlenovej vňate. Z oboch častí vytvoríme guľôčky. Každú zvlášť zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky aspoň na 8 hodín, najlepšie cez noc.
Približne dve hodiny pred podávaním nasekáme arašidy, vlašské a kešu orechy nadrobno. V miske ich zmiešame s mätou a so semienkami granátového jablka. Zvyšok petržlenovej vňate tiež nasekáme nadrobno. Syrové guľôčky vyberieme z chladničky, odstránime fóliu a jednu obalíme v orechovej zmesi a druhú v petržlenovej vňati.
Ozdobíme kúskom pažítky a mašličkou, aby sme vytvorili dojem vianočnej gule. Vrátime do chladničky ešte aspoň na jednu až dve hodiny a podávame.