Recepty Vianočné syrové guľôčky

Suroviny

200 g feta syra
50 g syra Philadelphia (krémového syra)
1 strúčik cesnaku
20 g arašidov (Tesco Pražených solených lúpaných arašidov)
20 g kešu (Tesco Pražených solených lúpaných kešu orechov)
10 g vlašských orechov
1 PL mäty (nasekanej čerstvej mäty)
½ granátového jablka (semienka z polovice granátového jablka)
30 g petržlenovej vňate (na ozdobu)
2 ks pažítky (na ozdobu)

Postup

1

Feta syr a krémový syr dáme do misky a pomocou elektrického ručného mixéra ich rozmiešame, aby sa prepojili. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku a poriadne premiešame. Zmes rozdelíme na dve časti a do jednej primiešame 10 gramov nasekanej petržlenovej vňate. Z oboch častí vytvoríme guľôčky. Každú zvlášť zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladničky aspoň na 8 hodín, najlepšie cez noc.

2

Približne dve hodiny pred podávaním nasekáme arašidy, vlašské a kešu orechy nadrobno. V miske ich zmiešame s mätou a so semienkami granátového jablka. Zvyšok petržlenovej vňate tiež nasekáme nadrobno. Syrové guľôčky vyberieme z chladničky, odstránime fóliu a jednu obalíme v orechovej zmesi a druhú v petržlenovej vňati.

3

Ozdobíme kúskom pažítky a mašličkou, aby sme vytvorili dojem vianočnej gule. Vrátime do chladničky ešte aspoň na jednu až dve hodiny a podávame.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept