Recepty Veľkonočný vrkoč vykysnutý v igelitovom vrecku

Suroviny

šálky hladkej múky
1 šálka vody (teplej)
4 PL kryštálového cukru
½ ČL soli
1 ČL droždia (sušených)
hladká múka (na pomúčenie dosky)
1 vajce (na potretie)
celý mak (na posypanie)
igelitové vrecúško (uzatvárateľné)
šálky slnečnicového oleja

Postup

1

Do vrecúška dáme všetky ingrediencie okrem 1/4 šálky hladkej múky.

2

Vrecko pevne uzavrieme.

3

Všetky suroviny vo vrecku zmiešame na cesto.

4

Vložíme do misy s teplou vodou a necháme kysnúť 30 minút.

5

Vrecko otvoríme a prisypeme 1/4 šálky hladkej múky.

6

Vrecko zatvoríme a cesto premiešame.

7

Necháme kysnúť 1 hodinu.

8

Cesto vyberieme, premiesime a rozdelíme na 3 bochníky.

9

Každý vyváľame na dlhý šúľok.

10

Zo šúľkov upletieme vrkoč.

11

Preložíme ho na plech, potrieme vajcom a posypeme makom.

12

Pečieme pri 150 °C asi 40 minút.

13

Necháme vychladnúť a podávame namiesto klasického pečiva.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept

Recepty podľa vašej chuti

Hopla! Neexistujú žiadne produkty zodpovedajúce vášmu filtrovaniu. Prosím, upravte kritériá vyhľadávania.
2 3 4