Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Do teplého, nie však horúceho mlieka pridáme cukor a droždie a necháme vzísť kvások. Medzičasom k múke pridáme roztopené maslo, žĺtky, šafran, potom k nim primiešame aj pripravený kvások. Zmes dôkladne spracujeme a poriadne vymiesime tak, aby vzniklo jemné a vláčne cesto, ktoré necháme kysnúť približne hodinu na teplom mieste pod utierkou. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 8 rovnakých dielov. Aby boli všetky zajačiky rovnako veľké, môžeme jednotlivé časti odvážiť. Na jedného zajačika rozdelíme jeden diel cesta na 3 menšie časti. Na chvost vygúľame malú guľôčku, telo zajačika vyformujeme z dlhého šúľka, ktorý zamotáme ako osie hniezdo a hlavičku vyformujeme z menšieho valčeka, ktorý z jednej strany vyšúľame do špica a z druhej rozrežeme nožom približne do polovice, aby sme vyrobili ušká. Jednotlivé časti zlepíme bielkom a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Medzi zajačikmi necháme dosť priestoru, pretože sa počas pečenia ešte zväčšia. Pripravené zajačiky necháme ešte 30 minút podkysnúť, potrieme ich rozšľahanými žĺtkami a každému zajačikovi urobíme očko z hrozienka. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 175 °C asi 25 minút. Po upečení necháme zajačiky vychladnúť a pred podávaním ich môžeme pocukrovať práškovým cukrom.