Recepty Upečte si domáce krutóny

Suroviny

chlieb (tmavý, biely, špaldový, celozrnný)
olivový olej
oregano (sušené)
1 ČL sušenej bazalky
cesnak (sušený)
parmezán (nastrúhaný)
mleté čierne korenie

Popis

Chlieb nakrájame na také veľké kocky, aké veľké chceme mať krutóny a uložíme ich na plech tak, aby sa vzájomne neprekrývali. Posypeme sušenými bylinkami, nastrúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme na 180 °C dozlatista a dávame pozor, aby nezhoreli. Necháme ich vychladnúť a zosypeme ich do papierovej krabice alebo plechovej nádoby, kde ich môžeme skladovať aj týždeň. Sú skvelé ako príloha k polievke alebo ako doplnok do šalátov.

Vytlačiť stránku
Zdieľať recept