Táto webová stránka už nie je optimalizovaná pre Mozilla 5.0.
Obsah webovej stránky sa nemusí zobrazovať správne alebo môžu byť obmedzené niektoré funkcie.
Najlepšie skúsenosti získate, ak použijete jeden z nasledujúcich prehliadačov:
Hrach opláchneme a scedíme, vložíme do stredne veľkého hrnca a zalejeme vodou. Varíme asi 15 minút. Dávame pozor, aby nevykypel. Odložíme nabok.
Cibuľu, cesnak a zvyšnú zeleninu nakrájame na kocky. Na panvici rozpálime olej, pridáme nakrájané suroviny spoločne s tymianom. Zmes restujeme 8 − 10 minút, kým zelenina nezmäkne. Občas premiešame.
Mäkkú zeleninu vložíme do hrnca s vodou a hrachom. Údené karé nakrájame na hrubé kocky a vložíme do hrnca spolu s bobkovým listom. Ochutíme soľou a čiernym korením. Privedieme do varu a následne varíme na miernom plameni asi 1,5 hodiny za občasného miešania. Hrášok sa začne rozpadať a zahustí polievku. Na záver z nej vyberieme bobkový list a pridáme majorán.
Všetko ozdobíme na kocky nakrájanými a na masle osmaženými hriankami. Posypeme čerstvým tymianom a zelerom.